Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2020

10. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation

Festival Enimation, ki bo letos potekal od 10. do 14. novembra, ob svojem desetem jubileju odpira novo poglavje. Zaradi trenutne situacije so ves svoj program preselili na spletno stran enimation.si in komunikacijske spletne platforme.

Namen festivala je otroke in mlade navduševati za ustvarjanje filmov, s katerimi izražajo občutke,videnje in doživljanje sveta in sporočajo – tu smo, mislimo, rastemo, ustvarjamo, zorimo, znamo in zmoremo boljše živeti. Letošnja edicija izpostavlja poklic scenaristke. Ker brez dobrega scenarija ni dobrega filma, so mlade pozvali k pisanju zgodb, ki jih na delavnici scenaristike z Anjo Bunderla prelivajo v čisto prave filmske scenarije.

Osrednji del festivala tradicionalno predstavlja mednarodni tekmovalni programi, v okviru katerega bodo prikazani filmi iz vsega sveta v treh kategorijah. Uradna otvoritev festivala bo na spletni strani enimation.si v torek, 10. novembra od 20. ure naprej, prikazali pa bodo vseh devet dobitnikov glavne nagrade Mali slon s preteklih izvedb festivala.

Celoten program in več informacij najdete tukaj.  

Vir: Enimation festival 2020

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86046

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino