Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Sep. 2021

100 bobnarjev in Marko Soršak Soki - v živo!

Pet sekund je dovolj, da spoznaš, kaj ti je v življenju namenjeno, pravi marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, ki ga javnost ob glasbenem pozna tudi po njegovem dobrodelnem delovanju.  Potem ko je osnovnošolec v filmu zaslišal pet sekundni bobnarski uvod v skladbo You Could be Mine Guns ’n Roses, je vedel, da bo v roke prijel bobnarski palici.

To je bilo pred tridesetimi leti, palici pa sta v rokah še vedno. Pa ne le njegovih. S svojo odmevno dobrodelno akcijo 20za20 je doslej do novih glasbil pomagal že 122 osnovnim šolam, v katerih nanje igra več kot petdeset tisoč otrok. In zagotovo bomo tiste, ki bodo prav zaradi Markove dobrodelnosti stopili na glasbeno pot, šteli v stotnijah.

Svoj jubilej, trideset let bobnanja in sodelovanjih z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami, kot so Ditka Haberl, Tinkara Kovač, Siddharta, Jan Plestenjak, Big Foot Mama, Mi2, Kingston, Čudežna Polja, Zmelkoow, Tabu, Alya, Gušti, Happy Ol' Mcweasel in drugi, bo obeležil glasbeno.

V soboto 11. septembra bo točno opoldne na Glavnem trgu zabobnal skupaj s stotimi slovenskimi bobnarji vseh generacij. Ob spremljavi skupine The Rocktors bomo slišali kar nekaj svetovnih rockovskih uspešnic, ki so ga zaznamovale kot glasbenika in kot človeka. Od We will Rock you legendarnih The Queen, udarne I love Rock’n Roll Joan Jett, pa vse do uspešnice Guns n’ Roses Paradise City, ki jo posveča Mariboru, za katerega pravi, da je »rajsko mesto«.

Pestro in glasno bo! A kot pravi, ne želi zgolj »delati galame«, ampak z dogodkom opozoriti na pomen kulture, še posebej dogodkov v živo. Kultura je veliko več kot zgolj konzumiranje odrskega dogajanja in še tako dober posnetek ne more nadomestiti obiska dogodka v živo, saj to pomeni tudi skupna doživetja, priložnost za druženje, povezovanje, izmenjavo mnenj, izkušenj in nasmehov! Slednjih 11. septembra zagotovo ne bo manjkalo. 

Vir: Narodni dom Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96714

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino