Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Apr. 2022

15. april – mednarodni dan mladih prostovoljcev

Mednarodni dan mladih prostovoljcev obeležujemo že od leta 1988. Ob tej priložnosti so v ospredje postavljeni mladi, ki vsak dan s prostovoljstvom izboljšujejo svoje skupnosti.

Prostovoljstvo je za mlade lahko neprecenljiva izkušnja, saj mlade uči tako odgovornosti do drugih, kot tudi do dela, ki ga opravljajo. Poleg tega mladi prostovoljci dobijo veliko izkušenj z različnih področij dela, se osebnostno razvijajo, prispevajo k razvoju in napredku družbe ter pomagajo ranljivim skupinam ljudi.

Slovenska filantropija, ki je krovna organizacija na področju prostovoljstva v Sloveniji, si prizadeva, da bi čim več mladih dobilo priložnost za prostovoljske izkušnje, pri tem pa nudi pomoč tudi drugim prostovoljnim organizacijam pri iskanju prostovoljcev, kreiranju in izvajanju prostovoljnih programov.

Če te zanima prostovoljno delo lahko več informacij in priložnosti najdeš tudi na našem spletnem portalu, kjer redno objavljamo poziv k prostovoljskemu sodelovanju.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98704

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino