Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Sep. 2019

16 mladih za kamero

Društvo zaveznikov mehkega pristanka (DZMP Krško) je skupaj z Območno izpostavo Krško Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti organiziralo regijsko mladinsko filmsko delavnico za mlade od 10. do 18. let, ki je potekala od 26. do 30. avgusta v Krškem. Delavnico je obiskovalo 16 otrok iz cele Slovenije, ki so vsak dan pridno ustvarjali in tako dokončali pet filmov. Mladinsko delavnico so izvajali in mentorirali strokovni delavci in ESE prostovoljke iz DZMP Krško. 

DZMP že vrsto let organizira filmske delavnice za mlade, ki jih izvajajo za to usposobljeni mentorji in mentorice z izkušnjami in izobrazbo s področja filmskega ustvarjanja. Delavnice začnejo s spoznavanjem osnov filmskega jezika in teorijo vedno podkrepijo s konkretnimi primeri in nalogami, ki jih udeleženci rešujejo v skupinah. Že na začetku udeležence spodbujajo k iskanju idej za njihove filme, ki jih skupaj razvijajo v zgodbe in po kadrih sestavijo v zgodborisih. Potem se udeleženci preizkusijo tudi v snemanju videa in zvoka, igranju, režiji in na koncu še v montaži. 

Tematike filmov izhajajo iz okolja in starosti skupine otrok. Na avgustovski delavnici so nastali kratki igrani filmi s tematiko o naravi in ekologiji, ljubezni in prijateljstvu, šoli in družini. 

Filme z regijske mladinske delavnice si lahko ogledaš tukaj, če te zanimajo vsi filmi mladih ustvarjalcev ali zgolj iščeš navdih, ga morda najdeš na Youtube kanalu društva.

Vir in foto: Društvo zaveznikov mehkega pristanka

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73298

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino