Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Apr. 2019

18. državni kviz gasilske mladine

Da se nam za gasilstvo na Slovenskem ni treba bati, je dokazalo 333 mladih gasilcev iz cele Slovenije. Pomerili so se na 18. državnem kvizu gasilske mladine, ki je bil v Krškem. 

Za tričlanske ekipe je bila že uvrstitev na državni kviz velik uspeh, saj so se na zaključno tekmovanje uvrstile le najboljše ekipe z regijskih tekmovanj. Mladi so tekmovali v treh kategorijah (pionirji, mladinci, gasilci pripravniki), preizkusili so se v vezanju vozlov, v gasilski spretnosti in v teoretičnem delu kviza, pri katerem so pokazali svoje poznavanje gasilstva in prve pomoči.

V kategoriji pionirjev je zmagala ekipa PGD Dolenji Lazi 1 (GZ Ribnica), med mladinci je slavila ekipa PGD Sela (GZ Videm pri Ptuju), zmage v kategoriji gasilcev pripravnikov pa so se veselili mladi iz PGD Stoperce (GZ Majšperk).

Vsi rezultati tekmovanja so na voljo tukaj.

Vir in foto: Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96687

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino