Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 19 Nov. 2020

18. Luksuz festival poceni filma

18. Luksuz festival poceni filma je v letu 2020 dobil digitalno preobleko. Filmski program zajema več kot 40 kratkometražnih in nizkoproračunskih filmov mladih avtorjev med 10. in 35. letom starosti iz 10 različnih držav, ki so nastali v nekomercialnem in neinstitucionalnem okviru ter pomenijo alternativno kulturno medijsko podobo v odnosu do sicer dominantne množične distributerske ponudbe. Pridružite se jim na avdiovizualnem popotovanju preko FB Live Streams in Youtube kanala Luksuz produkcije med 6. in 22. novembrom 2020.

Letošnji dogodek za DZMP Luksuz produkcijo pomeni nov izziv, po drugi strani pa je to tudi priložnost, da festival seže onkraj Krškega in regije. Festival je na ogled na Youtube kanalu Luksuz produkcije, prav tako pa se trudijo "na daljavo" vzpostaviti vsakoletno posebno luksuz vzdušje preko pogovorov z mladimi filmskimi ustvarjalci in ustvarjalkami in njihovimi mentoricami ter mentorji preko Facebook live.

Letošnji filmi in pogovori naslavljajo problematike osebnih svoboščin in ideologije, avtonomije in družinskih vezi, tudi v duhu sprememb, ki so jih prinesle nove okoliščine. Program je sestavljen tako iz dokumentarnih filmov mladih, uveljavljajočih se ustvarjalcev, kot tudi igranih in animiranih filmov najmlajših avtorjev. Dodatni program vključuje tudi sekcijo glasbenih videospotov. Po ogledu filmov iz vsakega sklopa  sledi pogovor z avtorji, prenos katerega bo izveden preko Facebook strani Luksuz produkcije.

Posebno pozornost so namenili delom, ustvarjenih v okvirih izobraževalnih programov, saj želijo otroke in mladostnike spodbujati k razvijanju njihovega filmskega znanja v teoriji in praksi. V sodelovanju s filmskim krožkom Ostrenje pogleda bodo mladim ljubiteljem filma omogočili sodelovanje na filmsko kritiški delavnici v soboto, 21.11.2020.  

Program je nastal v sodelovanju z Društvom za uveljavljanje kratkega filma Kraken, SCCA-Ljubljana in Društvom za širjenje filmske kulture Kino!.

Program festivala najdete tukaj.  

Vir: DZMP Luksuz produkcija Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37998

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino