Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Dec. 2019

18. mednarodni literarni natečaj za mlade

Od leta 1997 Mestna občina Schwanenstadt organizira mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo. Letošnja 18. edicija natečaja poteka v gornjeavstrijskem mestu Schwanenstadt v sodelovanju s furlansko občino Bordano, občino Sacile/Furlanija, s študijskim centrom za mladinsko literaturo "Alberti" v Trstu, s Circolo Athena v Belpassu in Cataniji, z občino Belpasso ter Univerzo v Salzburgu (Inštitut za romanistiko). Letošnji natečaj nosi naslov Na krilih metulja in laboda.

Z natečajem želijo privabiti mlade ustvarjalce na literarnem in likovnem področju ter skozi otroško in mladinsko literaturo odkriti in nagraditi nadarjene ustvarjalce. Prednost pri izboru bodo imele slikanice. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži zgoščenka, ki vsebuje, na primer, radijsko igro.

Okvirna tema za leto 2020 se glasi "O rekah, jezerih in morjih". Dela naj bodo napisana v maternem jeziku ali pa dvo- oziroma večjezično.

Rok za oddajo: do petka, 19. junija 2020, do 12. ure.

Nagrade bodo podelili v naslednjih kategorijah:

  • osnovna šola (ljudska šola),
  • osnovna šola (glavna šola/nova srednja šola/nižja stopnja gimnazije),
  • srednja šola, poklicna srednja šola, strokovna srednja šola, gimnazija,
  • višja šola, višje-strokovna šola, izobraževalna ustanova za učitelje, univerza,
  • odrasli.

Podelitev nagrad bo v soboto, 26. septembra 2020, ob 15.00 uri, v Mestni dvorani v Schwanenstadtu

Podrobnejše informacije o oddaji in vsebini natečaja najdete v besedilu razpisa ali na spletni strani mestne občine Schwanenstadt.

Na lanski izbor je prispelo 103 del (skupno 332 udeleženk in udeležencev). Od teh jih je 64 prispelo iz Slovenije, 24 iz vseh avstrijskih zveznih dežel, 12 iz Italije in en prispevek iz Francije, Španije in Finske (slovenska udeleženka).

Vir: Mestna občina Schwanenstadt
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14365

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino