Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Dec. 2018

200 novih zaposlitev za mlade

V Sloveniji se že dalj časa soočamo s problemom pomanjkanja nekaterih profilov delavcev (npr. bolničarji, soc. oskrbovalci, kuharski pomočniki)Družba DEOS, je bila izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018-2019 Ministrstva za delo in sicer s projektom, v okviru katerega bodo v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje usposobili 200 brezposelnih mladih za zgoraj navedene deficitarne poklice in jim pomagali pri iskanju zaposlitve.

Cilji projekta so:

- Vključitev 200 mladih v usposabljanje/izobraževanje (možnosti: bolničar-negovalec, soc.oskrbovalec, kuh.pomočnik)

- Vsako usposabljanje (bolničar-negovalec, soc.oskrbovalec, kuh.pomočnik) bo trajalo maksimalno 150 ur (v roku 2 mesecev) in bo za mlado osebo BREZPLAČNO

- Po uspešnem zaključku usposabljanja omogočajo takojšno ZAPOSLITEV

- V tem času mlada oseba prejema: dodatek na aktivnost in dodatek na prevoz

- Stroški NPK bodo kriti.

Gre za edinstveno priložnost za mlade, saj vam lahko brezplačno usposabljanje za profile bolničarja-negovalca, pom.kuharja ali soc.oskrbovalca, prinese ne le brezplačno izobrazbo, temveč tudi možnost zaposlitve.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na mladi@deos.si in na tel: 080 27 37 ali 08 2002 568, ga. Mateja Žiher Jurinjak.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91034

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino