Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Oct. 2019

360 mladinskih skavtskih voditeljev na državnem srečanju

V soboto, 5. oktobra 2019 se je 360 mladinskih skavtskih voditeljev zbralo na državnem srečanju, namenjenemu druženju in krepitvi kompetenc za kakovostno vodenje v novem skavtskem letu.  

Naj vas izzovemo z naslednjimi vprašanji: Kaj jeste, ko se srečujete s skupino mladih? Nabavite čips, naročite pico? Z minimalnim vložkom se da pripraviti tudi kaj drugega. Korenčkove palčke za lenobne, gibanico v kozarcu za nekaj več vložka. V skupini ne steče komunikacija. Zdi se ti tudi, da si z drugimi mladinskimi voditelji na popolnoma drugi valovni dolžini? Ti je kdo že kdaj povedal, da boš nekaj lahko spremenil-a samo pri sebi? Kot mladinski voditelj delaš z otroki, ki jih ne obvladaš več? Da, naučiš se lahko vaj, ki sprostijo agresivnost v skupini. 

Vse to so znanja, ki so jih udeleženci dogodka poglabljali na 4-urnih delavnicah kot odgovor na zgornje in druge izzive mladinskega voditelja v sodobnem času.  

Organizirali so naslednje delavnice:

  • Reševanje konfliktov (Marko Iršič),
  • Prehranske navade mladih (dr. Evgen Benedik), T
  • Tehnike pomnjenja (Nik Škrlec),
  • Grafična vizualizacija (Lara Kastelic),
  • Reševanje iz vode (Andraž Drešček),
  • Sodobni načini pisanja in priprava novinarskih prispevkov (Marjetka Pezdir Kofol),
  • Vzgoja za empatijo (Polona Klopčič),
  • Otroci in agresivno vedenje (Urša Plešnar),
  • Kako se pogovarjati s tistimi, s katerimi se je težko pogovarjati (Sabina Dogenik), 
  • Šola molitve in meditacije (Irena Jurgec). 

Ena od udeleženk srečanja je povedala: »Že prej sem vedela, da obstajajo tehnike pomnjenja, na delavnici pa sem se jih nekaj dejansko naučila – in zdaj verjamem, da delujejo. Ne morem verjeti, da sem si zapomnila skoraj 50 imen ... V tednu po DSV-ju sem sredi Ljubljane srečala enega od soudeležencev in se takoj spomnila imena! Delavnica je bila torej res nepozabna.« 

»Na delavnici z naslovom "Kako se pogovarjati s tistimi, s katerimi se je težko pogovarjati" sem se naučila, da je potrebno na problem vedno treba pogledati širše in se ne takoj "zapičiti" v majhno rdečo piko na sredini platna. Prav tako pa sem odkrila razloge, zakaj z nekaterimi ljudmi lažje komuniciram kot z drugimi ter slišala uporabne nasvete za izboljšanje komuniciranja s tistimi, s katerimi težje komuniciram«, pa pravi druga.

V Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki so dogodek organizirali, so se "iskreno razveselili, da 360 radovednih in angažiranih mladih prostovoljcev ohranja upanje v prihodnost kakovostnega delovanja v mladinskih organizacijah.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71833

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino