Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Apr. 2019

40.000 € denarnih pomoči za študente v stiski

Fundacija Študentski tolar, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, je objavila razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči študentom ŠOU v Ljubljani v skupni višini 40.000 €.

Denarne pomoči so namenjene študentom ali pavzerjem 29 članic ŠOU v Ljubljani, ki so v položaju hujše materialne ogroženosti. Posamezniku se lahko dodeli denarno pomoč v vrednosti od 400 do 600 evrov.

Poleg poziva za denarno pomoč so za socialno šibkejše študente na voljo še subvencionirane športne vadbe in strokovni tečaji kot so: tečaj slovenskega znakovnega jezika, tečaj retorike, računalniški tečaj, trening samozavesti in drugi, ter brezplačno psihosocialno svetovanje in rabljeni računalniki, ŠOU pa je študentom na voljo tudi za pomoč ali svetovanje pri oddaji vlog.

Rok prijave je 19. 4. 2019, besedilo razpisa in prijavni obrazci so dostopni na spletni strani fundacije Študentski tolar.

Vabljeni, da obiščete njihovo spletno stran, kjer lahko preverite, kdo so, kakšno pomoč vam ponujajo, kdaj ter kako lahko za pomoč zaprosite in kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Vir: ŠOU Ljubljana
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72002

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino