Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2018

5 let mladim prijazni

Inštitut za mladinsko politiko že pet let spodbuja občine, da z ukrepi na področjih zaposlovanja, stanovanj in izobraževanja pomagajo mladim pri njihovem osamosvajanju. Mladi na prehodu v odraslo življenje premagujejo številne izzive, saj živimo v svetu in času, ki se vse hitreje spreminja.

Na Inštitutu so prav zaradi tega oblikovali sistem Mladim prijazna občina, s katerim spodbujajo lokalne skupnosti, da mlade vključujejo na vseh ravneh javnega življenja. S podeljevanjem certifikatov »Mladim prijazna občina« nagrajujejo tiste občine, ki skrbijo za življenje in razvoj mladih.

Ob petletnem delovanju na Inštitutu spodbujajo mlade, da so v svoji občini aktivni in županom podajo predloge, se aktivirajo ter pomagajo obarvati zemljevid Slovenije na mladim prijazen način.

Več

Vir: Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95708

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino