Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2019

Agroturizem – trajnostni prispevek k razvoju podeželja

V okviru projekta E+ KA1 Revitalizing the countryside sta se dve prostovoljki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto udeležili izmenjave v špansko Kantabrijo, kjer sta z udeleženci iz 10 držav razmišljali o pomenu agroturizma kot načina trajnostnega prispevanja k razvoju podeželskih območij, ki so običajno slabše in neenakomerno razvita.

Cilj projekta je bil razvoj podeželskih območij s kmečkim turizmom, od česar imajo lahko neposredne in posredne koristi tako ljudje, ki prebivajo na podeželju (zaposlitveno, socialno, ekonomsko korist), kakor ljudje iz mestnih, urbanih okolij, ki lahko na ta način bolje spoznajo tradicijo, dediščino, gastronomijo in podeželjski način življenja.

Udeleženci so se najprej osredotočili na pomembnost razmišljanja in trajnostnega delovanja, kar pomeni spremembo načina uporabe avtomobilov, luči in drugih virov ter razumevanja, da prebivalci mesta ne živimo na “drugem” planetu, ampak se poraba vode, uničevanje okolja, ipd. tiče sklehernega izmed nas in bo na dolgi rok posledice potratne rabe razpoložljivih virov prizadela vsakega človeka.

Kantabrija je odličen kraj za izmenjavo, saj je na tem območju podeželje pomembna referenca za agroturizem na svetu. Udeleženci so se na izmenjavi srečali s povsem teoretičnimi dejavnostmi in s praktičnimi analizami realnih študij primerov. V okviru izmenjave so obiskali tudi agro-turistična podjetja na podeželskih območjih, kjer so spoznali delovanje in vodje podjetij.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43846

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino