Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2020

Akademija 2020 - družbena odgovornost z mladimi in za mlade v novinarstvu

Inštitut IRDO skupaj s partnerji, Društvom novinarjev Slovenije in Univerzo v Mariboru, v letu 2020 izvaja projekt Akademija 2020 – družbena odgovornost z mladimi in za mlade v novinarstvu. Namen projekta je mlade seznaniti z družbeno in osebno odgovornostjo ter jih povezati s svetom medijev in novinarstva. 

 Akademija 2020 - Družbena odgovornost z mladimi in za mlade že tretjič zapored poteka v Mariboru. Projekt v letu 2020 se osredotoča na družbeno odgovornost na področju novinarstva. Namen projekta je mlade seznaniti z družbeno in osebno odgovornostjo na področju novinarstva ter jih na usposabljanjih povezati s praktičnim delom in priznanimi slovenskimi novinarji in mediji.

Projekt je sofinanciran v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v Mestni občini Maribor za leto 2020 ter v okviru mladinskega dela s sofinanciranjem Urada RS za mladino. 

Na izobraževanje o družbeni odgovornosti na področju novinarstva vabijo 20 mladih, ki bodo po koncu usposabljanja tudi prejeli Certifikat vodja družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja podjetja, če bodo v zvezi s tem uspešno opravili vse obveznosti. S projektom »Akademija 2020 na področju novinarstva« želijo prispevati k dvigu zavedanja o družbeni odgovornosti med mladimi in družbeni odgovornosti na področju novinarstva

Program usposabljanja v novembru 2020, ki bo potekal on-line:

- 6. in 10. 11. od 9. do 15. ure: Osebna in družbena odgovornost, učinkovito vodenje, trajnostni razvoj

- 13. 11. od 9. do 15. ure: Osebno in družbeno odgovorno novinarstvo

- 18. 11. od 9. do 15. ure: Karierna orientacija - Moja kariera in jaz

- 20. 11. od 9. do 15. ure: Zaključek in podelitev certifikatov

Več informacij lahko pridobite tukaj.

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29624

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino