Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Sep. 2021

Akcija podmladkov in Študentske organizacije v podporo cepljenja

Mlada Slovenija, Mladi forum SD, Slovenska demokratska mladina, Nova generacija SLS in Študentska organizacija Slovenije v en glas pozivajo: “Cepimo se!”

Predsednik Študentske organizacija Slovenije Andrej Pirjevec poudarja, da je cepljenje najučinkovitejše za borbo proti covid-19 in dodaja, da cepljenje pomeni tudi vstopnico za izvajanje študijskega procesa v živo skozi celotno študijsko leto. Tudi predsednica Mlade Slovenije Katja Berk Bevc opozarja, da se bomo zgolj z zadostnim odstotkom precepljenosti lahko začeli pogovarjati še o čem drugem kot o epidemiji.

Danes ta privilegij imamo, zato ga izkoristimo, da skupaj ustavimo to epidemijo,” je mlade pozval Luka Goršek, predsednik Mladega foruma SD, ki je spomnil tudi na to, da pred nekaj stoletji ljudje niso imeli možnosti cepljenja in preprečevanja okužb in prav zato so bile takratne pandemije tako hude, predsednik SDM Dominik Štrakl pa je pojasnil, da bomo s cepivi izkoreninili Covid-19 in da je “na nas, da se vedemo odgovorno, se cepimo in k temu pozovemo tudi svoje bližnje. Le s skupnimi močmi bomo premagali epidemijo in vrnili življenje v stare tirnice,” je še dodal. 

Začenja se cepljenje s tretjim odmerkom

V Sloveniji se je po zadnjih podatkih z enim odmerkom cepilo 1.004.629 oseb, z vsemi potrebnimi odmerki pa 918.247 prebivalcev. Stanje v državi se hitro slabša, zaskrbljujoč je tudi podatek, da je že po prvem šolskem tednu v karanteni več kot 1500 učencev. Prav zato NIJZ in zdravstvena stroka poudarjajo pomembnost cepljenja s tretjim odmerkom, ki je priporočen predvsem imunsko oslabljenim, stanovalcem v domovih starejših, starejšim od 70 let in kroničnim bolnikom vseh starosti.

 “Cepljenje s tretjim odmerkom bomo za zaposlene in paciente izvajali po razporedu, kot je potekalo osnovno cepljenje. Vsi cepljeni boste prejeli SMS obvestilo o načrtovanem cepljenju s tretjim odmerkom. Z odgovorom na SMS sporočilo boste izrazili svoj interes po cepljenju,” so sporočili iz UKC Ljubljana. 

Podmladki slovenskih politični strank so ob tem še poudarili, da čeprav imajo različna mnenja, morajo v tej situaciji stopiti skupaj.“Mar nam je za skupno dobro. Če zmoremo mi, zmoremo vsi. Čas je, da držimo skupaj. Čas je, da ravnamo odgovorno. Bodi odgovoren tudi ti,” so skupaj k cepljenju pozvali državljane.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53634

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino