Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Aug. 2020

Aktivna mladina med poletnimi počitnicami podoživela otroško razigranost

Da so lego kocke in igre z vodo zabava za vse generacije, se je tudi letos pokazalo na počitniških dejavnostih za otroke, pod organizacijo Zavoda Manipura, ki so jih vodili mladi lokalni prostovoljci skupaj s prostovoljci Evropske solidarnostne enote.

Tri mlade voditeljice iz Radovljice in Tržiča so skupaj z osmimi mednarodnimi prostovoljci iz Belgije, Madžarske, Estonije, Litve in Italije uspešno izpeljale 12 igralno – ustvarjalnih počitniških dni, ki se jih je udeležilo preko 30 otrok iz radovljiške občine. Mladi prostovoljci so v igrah z vodo, športnih igrah in ustvarjalnih delavnicah uživali v enaki meri kot otroci.

"Z veseljem smo opazovali tkanje novih vezi med dvema mladima generacijama," so  sporočili z Manipure.

Za mlade je bila to odlična priložnost, da so preko zabavnega solidarnostnega dela krepili svojo iniciativnost, socialne in organizacijske spretnosti, ki jim bodo koristile pri nadaljnjem izobraževanju in v profesionalnem življenju.

Utrinke z aktivnosti si lahko ogledate na njihovem Facebook profilu »Vila Čira Čara«.

Vir in foto: Zavod Manipura

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31424

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino