Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Feb. 2020

Aktivna participacija mladih v Mladinskem centru Prlekije

Projekti Erasmus+ Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota (ESE) dajejo mladim moč, obenem pa jim omogočajo dostop do izkušenj in znanja starejših. Mladi udeleženci Mladinskega centra Prlekije (MC Prlekije), ki so sodelovali v projektu Erasmus+ - Get green, get better, so po izvedbi takega projekta vedno bogatejši za kar nekaj življenjskih izkušenj in hvaležni, da se jim je to omogočilo.

Iniciativo za projekt, ki ga vodijo, podajo mladi v Mladinskem centru Prlekije sami. Tudi pri vsebini imajo proste roke. Tako mladi vodijo delo na projektih Erasmus+ in ESE. Aktivno sodelujejo pri izvedbi projektov, tudi pri projektu Centra za družine Sožitje, kjer izvajajo delavnice o odnosih v družini (pozitivno starševstvo) ter samooskrbo.

Mlade vključujejo v sodelovanje  pri oblikovanju odločitev glede izvedbe projektov in skozi tako sodelovanje v mladih razvijajo občutek pomembnosti, kar pozitivno vpliva na njegov odnos do sebe kot sposobnega in aktivnega soustvarjalca, hkrati pa na ta način preprečujejo socialno izključenost mladih jih okrepijo na področju aktivnega državljanstva. Z aktivnostmi v obliki delavnic, predavanj in neformalnega druženja, ki jih izvajajo v MC Prlekije, si mladi krepijo občutek odgovornosti za odločitve ter jih motivirajo za nadaljnje prispevanje k razvoju družbe. Odrasli mladim pomagajo, dajejo nasvete in jim služijo kot podpora, ki jo nujno potrebujejo. 

Hkrati mladim vedno omogočajo, da imajo besedo pri odločanju. Vedno se jim nudi polna podpora, saj se zavedajo, da participacija in pozitivna motivacija v mladih letih pomagata pri pravilnem odločanju tudi v kasnejšem življenju. S tem se prepreči njihovo odtujevanje ter tveganje za socialno izključenost.

V MC Prekije se trudijo, da so mladi vidni člen vseh projektov njihovega centra, kar jim bodo v bodoče še omogočali z namenom, da uveljavijo svoje ideje in zamisli. "Striktno se držimo načela, da »na mladih svet stoji«. Seveda pa pri nabiranju izkušenj potrebujejo pomoč in podporo, ki jo v Mladinskem centru Prlekije tudi vedno dobijo in tudi v bodoče jo bodo."  zagotavljajo v MC Prlekije.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66526

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino