Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2021

Alek Dimitriev - ARMS: Boljši odvodi binarnih spremenljivk

V sredo, 8. septembra, je ASEF Junior Fellow Alek Dimitriev v sklopu poljudnoznanstvenih predavanj ASEF mladi umi predaval na temo sodobnega strojnega učenja. Bolj podrobno se je Alek spustil v predstavitev svojega raziskovalnega dela z binarnimi spremenljivkami v sklopu ocenjevanja odvodov diskretnih spremenljivk.

Alek je v uvodu omenil, da ga tovrstno raziskovanje zanima, ker je ljudi, ki se praktično ukvarjajo s strojnim učenjem ogromno, sam pa verjame, da je treba preizprašati metode, ki se jih uporablja in to s pomočjo teorije. Zato verjame, da imajo pomembno vlogo odvodi, ki dajo informacijo, kako bojše optimizirati neko funkcijo.

Alek je sicer magister inženir računalništva in informatike (FRI UL), trenutno pa je doktorski študent na Univerzi Teksas v Austinu. Leta 2016, preden je začel z doktorskim študijem, je bil v okviru ASEF štipendijskega programa na Univerzi Stanford pri prof. Juretu Leskovcu, kjer je raziskoval uporabo NLP za ustvarjanje omrežij iz znanstvenih povzetkov. Za konec je povedal, da mu je ASEF pomagal pri nadaljnjem študiju v Ameriki.

Dogodek pa je povezoval ASEF Junior Fellow Metod Jazbec.

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29066

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino