Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2021

Ali je digitalni svet lahko prostor vključevanja in participacije?

Kot se za temo spodobi, se je skupina mladinskih delavcev, sopotnikov mladih in nevladnikov, ki delujejo na področju zagovorništva, srečala na spletu, kjer so skupaj raziskovali, kateri elementi doprinašajo k vključujoči spletni izkušnji, ki spodbuja in omogoča participacijo.

Posvet se je odvil v kontekstu projekta Ustvarjalni digitalni prostori, katerega namen je krepiti kakovost in učinke spletnega mladinskega dela, ki je postal realnost v času pandemije ter prinaša potencial za dopolnitev rednih aktivnosti v živo tudi takrat, ko bo pandemija le še slab spomin.

Posvet se je začel s prispevki govorcev, ki si jih lahko ogledaš tukaj, sledila pa je refleksija lastnih izkušenj iz časa epidemije novega koronavirusa.

Vprašanja, ki so jih odprli z udeleženci, so bila :

-          Kateri so pozitivni in kateri negativni vidiki dela z mladimi v digitalnih kontekstih? Kaj so se doslej naučili o tem?

-          Kakšne so njihove ambicije (vaše osebne ali vaše organizacije) na področju dela z mladimi v digitalnih kontekstih - če jih imate?

-          Kaj bi potrebovali za delo z mladimi, da bi bilo še bolj participativno, vključujoče, ustvarjalno in pobudniško - pa tega ni (npr. opremo, kompetence, programske licence, naravnanosti izvajalcev)?

S posvetovanjem nadaljujejo. Vabijo te, da v Padlet zapišeš svoje odgovore. Prakse in izzivi jim bodo v navdih pri snovanju digitalnih rešitev v sklopu našega strateškega partnerstva.

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70136

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino