Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Feb. 2020

Ali mit "Mladih sindikati ne zanimajo" res drži?

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, opozarja na  besedilo, objavljeno na njihovi spletni strani, ki se posveča vprašanju, ali mladih sindikati res ne zanimajo, ter ponuja nekaj izhodišč, kako spremeniti stanje stvari.

Ni dvoma, pravijo v Sindikatu Mladi plus, sindikati so v demografski krizi – število članov in članic upada, članstvo se stara. Delež mladih – torej delavk in delavcev, ki šele vstopajo v svet dela – je v sindikatih načeloma nizek. Toda, ali to avtomatično pomeni tudi, da mladih sindikati ne zanimajo in da zanje niso (več) relevantni? Na to zapleteno vprašanje Sindikat Mladi plus ponuja nekaj tehtnih odgovorov. Vabljeni k branju!

Vir: Sindikat Mladi plus
Foto: Instagram profil "Delozlom"

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10175

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino