Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Feb. 2019

Almir Tahirović: »vsaka sprememba v življenju je dobra«

V zadnjih jesenskih mesecih lanskega leta sta se ekipi Študentskega, mladinskega in otroškega centra Laško (ŠMOCL), pridružila evropska prostovoljca iz Srbije, Sabahudin Abdagić in Almir Tahirović, ki sta se ekipi ŠMOCL pridružila v okviru programov Erasmus +.

Projekt, v sklopu katerega sta jih obiskala, se dotika tako izobraževanja na področju multimedije kot ekološkega ozaveščanja.

Oba sicer prihajata iz istega kraja, srbske Sjenice, vendar sta si zelo različna. Kljub temu pa je obema Slovenija izredno všeč, v Laškem se po svoje počutita kot doma. Z njima so se sproščeno in ob salvah smeha pogovarjali v centru ŠMOCL, tik preden sta se odpravila na tečaj slovenskega jezika na OŠ Laško in tako bolje spoznali njiju, njuno zgodbo in njuno prostovoljsko delo.

Med drugim sta povedala, zakaj sta se odločila za prostovoljno delo. Almir je povedal: "sam sem član pisarne za mlade v svojem domačem kraju, kjer se s prostovoljnim delom ukvarjajo že vse od leta 2012. Prostovoljno delo mi je všeč. Ko sem izvedel za kakšen projekt gre tukaj, v ŠMOCL-u, sem se takoj odločil za sodelovanje." Povedala sta tudi, kje vidita razlike med domačim krajem in Laškim, kako jima bodo pridobljena znanja skozi njuna projekta koristila v bodoče in mnogo več. 

Celotni intervju z njima si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: ŠMOCL

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86565

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino