Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Feb. 2020

Ana delila zgodbo "Moja zmaga"

Celjski mladinski center je na večer za(ljubljenih), v petek 14.februarja, na pogovornem večeru gostil Ano Sajovic, ki je z obiskovalci delila prav posebno zgodbo.

V sklopu dobrodelnega in solidarnega projekta #enostavnočlovek, katerega pobudnik je Kristjan Veber, so pripravili pogovorni večer, 19. dogodek omenjene akcije, ki se je odvijala vse od meseca decembra preteklo leto. Z dobrodelnimi akcijami in dogodki so zbirali material za otroke iz kriznega centra, materinski dom, za brezdomce in živali ter skozi dobrodelnost želeli okrepiti medsebojno solidarnost in širiti človeško toplino.

Kristjan Veber je na pogovorni večer povabil Ano Sajovic, prav posebno dekle, ki je delilo svojo življenjsko zgodbo. Njena zgodba "Moja zmaga" je posebna prav zato, ker o njej govori o svoji bolezni, ki jo je prebolela. Prebolela ja Hodgkinov limfom, vrsto raka limfnega sistema. Ana je spregovorila o življenju pred boleznijo, opisala izkušnjo s kemoterapijo, govorila o tem, kaj ji je dalo voljo, da je vztrajala in kako živi življenje sedaj, ko je bolezen uspešno premagala. Pogovorni večer je marsikateremu obiskovalcu pogrel srce in zarosil oči, saj je njena pozitivna energija in pozitiven pogled na svet lahko vzor marsikateremu.

Zaključni dogodek omenjenega projekta bo otvoritev razstave fotografij, namenjenih uprizoritvi vseh tistih pozitivnih trenutkov, ki so jih v času akcije #enostavnočlovek ujeli v objektiv fotoaparata. Na razstavi bo predstavljenih 24 slik, kar simbolizira tudi naslov razstave; nasmeh24. Razstava bo na ogled od petka, 27. marca v Celjskem mladinskem centru. Vabljeni!

Vir: Celjski mladinski center
Foto: Tilen Križnik, arhiv MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95883

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino