Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2022

Anketa: mladi in pripravništva

Evropska komisija je pripravila anketo o mladih in pripravništvih, in sicer v okviru študije, ki podpira vrednotenje okvira kakovosti za pripravništva, s ciljem zbiranja pogledov mladih na pripravništvo*.

K sodelovanju vabijo vse mlade, ki so že zaključili pripravništvo, ki trenutno opravljajo pripravništvo ter tiste, ki razmišljajo o opravljanju pripravništva.

Anketa je priložnost, da delite svoje izkušnje in poglede na pripravništva v Sloveniji ter izrazite želje o prihodnjih ukrepih politike na tem področju.

Anketa je dostopna na naslednji povezavi.

*Pri raziskavi je pripravništvo definirano kot delovna izkušnja, ki jo prostovoljno opravlja nekdo, ki želi izboljšati svoje znanje na trgu dela. Ne vključuje usposabljanja, ki je obvezen del učnega načrta formalnega izobraževanja ali poklicnega izobraževanja in usposabljanja (na primer usposabljanja za zdravnika ali odvetnika), niti vajeništva.
Vir: MDDSZ

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50334

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino