Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 May 2019

April v Mladinskem centru Dravinjske doline

Konec aprila sta se predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline (MCDD) Katja Zgoznik in Maja Mestek udeležili mednarodnega tečaja usposabljanja "No Hate Speech: Methods and Techniques Combating Hate Speech", ki se je odvijal v Makedoniji. Mladi iz 13 držav so razvijali kompetence na področju mladinskega dela v povezavi s preprečevanjem sovražnega govora in diskriminacije, ki se širita kot vidna komponenta v vseh vrstah medijev. Spoznavali so, kako lahko z uporabo medijskih orodij kot so socialna omrežja, vplivajo in pripomorejo k boju proti diskriminaciji posameznikov in družbenih manjšin. V sklopu usposabljanja so skupaj pripravili tudi video, katerega tema je sprejemanje različnosti. Projekt je sofinanciran v sklopu programa Erasmus+ Evropske komisije.

Drugi dogodek Mladinskega centra Dravinjske doline se je odvil v sklopu projekta večgeneracijskega centra Socio. V aprilu so zopet organizirali Spomladansko šolo kreativnosti, ki jo je prvi dan zaznamovala stara obrt lončarstva. Mladi so pod mentorstvom Tadeje Vrečko spoznali delo z glino ter se tudi sami preizkusili v delu na lončarskem vretenu ter ustvarili posode za shranjevanje.

"Torek je potekal v duhu pozitivnih vibracij", so napisali. V sklopu medgeneracijske kreativne delavnice so še obiskali Lambrechtov dom in z njihovimi varovanci in varovankami skupaj pobarvali obeske iz modelirne mase. Spoznali so zgodovino olimpijskih iger in si jih v športni dvorani Slovenske Konjice priredili tudi sami, kjer so se pomerili v različnih športnih igrah.

Projekt Socio VGC sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Sofinancirata ga tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48091

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino