Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 22 Apr. 2020

ASEF in ZRC SAZU - kje so razlogi za izseljevanje?

V sodobnem globaliziranem svetu so selitve nekaj vse bolj vsakodnevnega. Tudi Slovenija zadnje desetletje doživlja vse večje izseljevanje njenih državljanov. To je po eni strani nekaj normalnega, po drugi strani pa je vsaki državi v interesu, da ustvarja takšne pogoje, v katerih bodo ljudje dobro živeli in bo potreba po izseljevanju čim manjša.

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) in Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU, izvajalca ciljnega raziskovalnega projekta, katerega namen je raziskati razloge za izseljevanje iz Slovenije ter razloge za povratek in na podlagi ugotovitev osnovati konkretne ukrepe, ki bodo prispevali k oblikovanju spodbudnega slovenskega okolja za vračanje iz tujine oz. za ohranjanje stikov, vabita k reševanju anonimne ankete z naslovom "Omilitev posledic bega možganov in krepitev mehanizma kroženja možganov". K reševanju ankete vabijo vse, ki:

  • ste se iz Slovenije začasno ali stalno izselili po letu 2004, ali ste se po letu 2004 vrnili v Slovenijo,
  • ste v tujini že vsaj eno leto oziroma ste kadarkoli po letu 2004 v tujini preživeli vsaj eno leto,
  • v tujini študirate, ste zaposleni v tujini, delujete kot podjetnik, ali živite tam kot družinski član,
  • ste v eno izmed teh kategorij spadali preden ste se vrnili v Slovenijo.

Reševanje ankete traja približno 15 minut in je na voljo do 1. maja 2020.

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59063

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino