Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Aug. 2021

ASEF štipendisti obiskali Podravje

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija trenutno gosti 8 štipendistk in štipendistov slovenskih korenin, ki so na 10-tedenski raziskovalni obisk Slovenije prišli iz Argentine, ZDA, Kanade in Nemčije. 15. in 16. julij so preživeli v Podravju, kjer so spoznavali kulturo, zgodovino in kulinariko Maribora.

Ogled Maribora so začeli z obiskom Inštituta informacijskih znanosti - IZUM, kjer se nahaja eden izmed najmočnejših superračunalnikov v tem delu Evrope. Dan so nadaljevali z zgodovinsko in kulturno predstavitvijo starega mestnega jedra, kar so zaključili z obiskom Muzeja narodne osvoboditve Maribor ter tako še poglobili svoje znanje o drugem največjem slovenskem mestu. Popoldne in večer sta minila v znamenju ogleda najstarejše vinske trte na svetu in testiranja podravskih vin.

Naslednji dan se je pričel z vzponom na vrh Pohorja, kjer so se štipendistke in štipendisti peš odpravili do Mariborske koče ter tako v praksi spoznavali ekosistem pohorskih gozdov in pašnikov. Na Pohorju so tudi imeli priložnost poskusiti tradicionalno podravsko in pohorsko hrano, kot je goveja juha, jelenov golaž, kranjska klobasa in pohorska omleta. Po vrnitvi v center mesta je sledil vodeni ogled mariborskih grafitov, kjer so spoznali velikokrat spregledani del urbane kulture Maribora. Obisk se je zaključil v znani mariborski slaščičarni.

Vir: ASEF

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70901

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino