Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Dec. 2021

Benjamin Bajd na Balkanijadi ugnal vso konkurenco

V okviru 13. Mednarodnega turnirja v programiranju (XIII International Autumn Tournament in Informatics – IATI 2021), ki je med 24. in 29. novembrom potekal v bolgarskem Šumenu, so organizatorji istočasno na daljavo izvedli tudi 28. Balkansko računalniško olimpijado (BOI). Mladi so v dveh tekmovalnih dnevih vsak dan programirali po pet ur, pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) pa je slovenske barve zastopala ekipa štirih dijakov. Benjamin Bajd z Gimnazije Kranj, ki se programiranja uči v Zavodu za računalniško izobraževanje (ZRI), je ugnal vso konkurenco in v konkurenci 37 sodelujočih tekmovalcev na tako imenovani Balkanijadi osvojil prvo mesto in zlato medaljo. Na samem turnirju je Benjamin med 212 sodelujočimi tekmovalci osvojil skupno deveto mesto in prav tako zlato medaljo.

Ekipo so dopolnjevali še Matija Likar (II. gimnazija Maribor), Lovro Sikošek (Gimnazija Brežice) in Jakob Kralj (Gimnazija Vič).

Več informacij in rezultate najdete na povezavi.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63415

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino