Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Aug. 2021

BITI permaKul

Med 2. in 14. avgustom 2021  v Dijaškem domu Ivana Cankarja ob podpori programa EU, Erasmus+ poteka mednarodna izmenjava mladih.  V projektu BITI permaKul bo sodelovalo 60 mladih, ob domači skupini še udeleženci iz Bosne in Hercegovine, Italije in Jordanije.  

Tema izmenjave je ekologija s poudarkom na vprašanjih povezanih s podnebnimi spremembami, pridelovanjem hrane ter pogovori o pomenu biotske, kulturne in družbene raznolikosti.

Poteka v obliki različnih delavnic: permakulturne delavnice s postavitvijo visokih gred, plesno-gledališke, glasbene in video delavnice ter delavnice street arta in grafitov. Namen delavnic je praktično učenje in ozaveščanje mladih o aktualnosti in resnosti izpostavljene tematike s pomočjo umetniških praks in orodij.

K izmenjavi bo svoj pečat zagotovo prispevala »nova realnost«, povezana z Covidom 19 in pandemijo. Ta je že lani krojila usodo projekta, ki so ga preložili za celo koledarsko leto, letos pa se bodo poskušali  z njo soočiti s »kontekstualnim pristopom«.  

Covid 19 je pravzaprav povezan z v projektu obravnavanimi temami. Projekt je – kot to velja tudi za krize na splošno - priložnost, da udeleženci in mentorji pridobijo nova znanja in veščine na področju soočanja s krizami tudi v prihodnje.

Izmenjava se bo zaključila s predstavitvijo postavljenih visokih gred ter s produkcijami delavnic. V okviru izmenjave bo organizirana tudi ekskurzija – obisk Permakulturnega inštituta v Mariboru ter okrogla miza »BITI permaKul«, na kateri bodo na temo projekta razpravljali mentorji in povabljeni strokovnjaki.

Vir: KUD Pozitiv – Dijaški dom Ivana Cankarja

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35013

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino