Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2021

Blokopis piše že svojo sedmo številko

Rojstvo Blokopisa, revije v zine obliki, ki jo ustvarjajo udeleženci mladinskega dnevnega centra Blok iz Škofje Loke, sega v november 2017, ko sta ga skupaj s tamkajšnjimi mladostniki zasnovala koordinator centra Nejc in takratna EVS prostovoljka Alyona. Pred kratkim so ob izdaji novega, že sedmega izvoda z zadovoljstvom ugotavljali, da se je med obiskovalci njihovega centra zelo prijel.

Poleg rednih izdaj so do zdaj ustvarili tudi dve posebni ediciji. Prva – Ustvarjalne črkarije – je rezultat njihovih delavnic kreativnega pisanja z istoimenskim naslovom, druga pa vključuje kratke zgodbe v obliki stripa, ki so nastajale pod taktirko francoske prostovoljke Leslie.

Taka je torej zgodovina revije, kakšen pa je ustvarjalni proces ? Prvič, vse počnejo sami. Vse, razen tiska. Vsak piše o tistem, kar ga najbolj zanima. Šport, moda, glasba, hobiji, aktualni dogodki, ki so se jih udeležili ali jih organizirali. Vsak pisec ali piska je tudi oblikovalec in ilustrator svoje strani. Še posebej pa jih navdušuje dejstvo, da so  »blokovci« revijo vzeli za svojo ter da uživajo ob njenem ustvarjanju.

Revijo je mogoče dobiti v njihovem centru ali v čitalnici Knjižnice Ivana Tavčarja na Trati.

Vir: Mladinski dnevni center Blok

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72616

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino