Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Dec. 2021

Božično – novoletna poslanica Urada RS za mladino

Na Uradu RS za mladino se s ponosom ozirajo na leto, ki se izteka. Za njimi so veliki in pomembni dosežki za mladinski sektor Slovenije in mlade nasploh.

Med drugim so letos pripravili izid znanstvene raziskave Mladina 2020, uspešno so izpeljali predsedovanje Slovenije Svetu Evrope za področje mladine, obeleževali so 30 let Urada RS za mladino in 10 let portala mlad.si. Ob koncu leta so prejeli še božično darilo, saj so uspešno zaključili s pripravami za razglasitev evropskega leta mladih. Mladinskim organizacijam pa z veseljem sporočao tudi, da so uspeli pridobiti več sredstev za Javni poziv za sofinanciranje mladinskih programov v letih 2022 in 2023.

Vsi našteti dosežki jim nalagajo veliko odgovornosti v letu, ki prihaja, saj predstavljajo podlago za nadaljnje korake na poti prepoznavanja mladinskega dela in dviga kakovosti. V novem letu bosta v pripravi predloga Nacionalnega programa za mladino za naslednje devetletno obdobje in nove resolucije o razvoju mladinskega sektorja, programi za Erasmus+ in program Evropske solidarnostne enote pa bodo delovali v okvirih nove finančne perspektive 2021-2027. Prizadevali si bodo, da bodo številni sprejeti dokumenti iz časa slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije implementirani in ne bodo ostali le na papirju. Prav tako nameravajo okrepiti pogovore o državljanskih prostorih za mlade in soustvarjati varne, dostopne, odprte in avtonomne prostore kot dragocen navdih za spodbujanje demokratične ozaveščenosti in udejstvovanja mladih doma in v Evropi. Ker se zavedajo, da je v času epidemije ogrožena vključenost mladih, bodo spodbujali dodaten premislek o psihološki, socialni in finančni pomoči mladim. V letu 2022 bodo sodelovali tudi pri vseh projektih, ki bodo krepili zavedanje o pomenu mladinskega dela na lokalnem in regionalnem nivoju.

»Na Uradu RS za mladino smo postavili vizijo, poslanstvo in vrednote, ki nas bodo vodili pri delu v 2022. Načrtov je veliko, želja še več, na poti pa tudi veliko omejitev, zato si ne delamo utvar o vsemogočnosti. Še naprej bomo trdno zagovarjali ukrepe, stališča in vrednote, ki bodo soustvarjali pogoje in priložnosti za razvoj mladinskega dela in nove oblike mladinskega organiziranja ter vključevanje mladih za doseganje družbenega napredka,« je ob iztekajočem se letu dejala direktorica Urada za mladino mag. Dolores Kores.

Želijo vam mirne, vesele in zdrave praznične dni, v letu, ki prihaja, pa čim več zdravja in ustvarjalnega zanosa.

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30812

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino