Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 May 2019

Brcali so rasizem

Na začetku maja je Klub dijakov Dravinjske doline v sklopu evropskega tedna mladih organiziral prvi antirasistični nogometni turnir “Brcnimo rasizem: evropski fuzbal!”

Mladi so na športnem dogodku skozi interaktivne aktivnosti spodbujali solidarnost in sodelovanje različnih družbenih in kulturnih skupin. Projekt se je uspešno izvajal že v drugih slovenskih mestih, kot del urbane kulture so ga želeli pripeljati tudi v Slovenske Konjice. Turnir je potekal v športni dvorani Slovenske Konjice, na njem pa se je pomerilo devet ekip. Tako se je na dvanajstih tekmah pomerilo kar 56 nogometašev in skupaj “brcnilo rasizem”! Po napetih in težkih tekmah je zmagovalka turnirja postala domača ekipa Bulgarija. Sledili sta ji ekipi Kisla smetana in Šlampasto pobrani čvečki. Ker je šport eden izmed najlepših načinov spodbujanja enakosti, so ravno zato skozi timsko delo in sodelovanje spodbujali solidarnost v družbi.

Pri organizaciji so sodelovali tudi Mladinski svet Občine Slovenske Konjice, Zavod za šport Slovenske Konjice in Mladinski center Dravinjske doline. Dogodek je bil financiran s strani zavoda Movit in programa Evropske komisije Erasmus+.

 Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57215

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino