Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Oct. 2021

BREZPLAČNA PSIHOSOCIALNA POMOČ

Mladinski center Prlekije – Pokrajinski center nevladnih organizacij skozi daljšo časovno obdobje nudi različne pomoči in izvaja različne vsebine za individualno ter skupinsko ciljno skupino širšega območja ljutomerske lokalne skupnosti oziroma pomursko-podravske regije. Tako je organizacija s strani države že leta 2005 pridobila status delovanja v javnem interesu na področju socialnega varstva, leta 2011 še pa dodatno na področju mladinskih struktur, ki se je pa v tem letu ponovno obnovil.

Nedavno je Mladinski center Prlekije uspel na javnem razpisu Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti še prej pa na javnem razpisu Občine Ljutomer glede vzpodbude sofinanciranja programov socialnega varstva, zdravstveno-preventivne dejavnosti in humanitarnosti. V organizaciji vabijo, da se vključite tako tudi  v brezplačni in kvalitetni ter strokovni psihosocialni program – podpora družinam v tveganih in/ali konfliktnih situacijah.

»Medčloveški odnosi so lahko pekel. Lahko pa so čudovita duhovna pot.« E.Tolle

Hoja in odločitev za drugačno pot je za vsakega posameznika edinstvena in samo njegova. Pa vendar se naše poti križajo in na križišču naših srečanj lahko spoznavamo, da smo si v resnici zelo podobni, in da v resnici nismo sami. Da se naše potovanje k drugačnemu življenju začne s soočanjem s težkimi vsebinami in občutki, ki jih odkrivajo izgube, ločitve… Ko sprejmemo odgovornost za njih in njihovo izražanje se v nas, ob podpori varnega odnosa in skupine, v kateri se počutimo sprejete, razumljene in podprte, prebudi upanje in odločenost za drugačne, zdrave in povezujoče odnose s sabo, tudi z bivšim partnerjem in predvsem za bolj zavesten ter sočuten odnos do lastnih otrok.

Program je  prvenstveno namenjen razvezanim staršem in osebam, ki izvajajo starševsko skrb, ter sorodnikom otrok razvezanih staršev. Zagotovljena je anonimnost in zaupnost.

Program se bo izvajal v obliki osmih zaporednih delavnic. Za udeležbo na delavnicah je potrebna predhodna prijava na e-naslov: mcp@siol.net  oziroma pelargos.zdt@gmail.com ali po telefonu:  02 584 80 33. Strokovna voditeljica delavnic je profesionalna mladinska delavka, sodelavka MCP-ja mag. Andreja Pernek Vreča, spec. ZDT.

Srečanja potekajo na sedežu Mladinskega centra Prlekije na Spodnjem Kamenščaku 23. 

Vsebinsko in časovno zaporedje delavnic, ki se še v skladu z željami in interesom lahko dodatno dopolnijo :

 • ­­­­Lastno soočanje z razvezo, 28.9.2021
 • Vpliv neizraženih čustev na naše telo in odnose, 5.10.2021
 • Partnerstvo po ločitvi, naravni odzivi na relacijsko travmo, 12.10.2021
 • Lahko razvezano postane vez? 19.10.2021
 • Potrebe otroka in čustvena zapuščina prednikov, 26.10.2021
 • Razbremenjeni otrok, 2.11.2021
 • Starševstvo po ločitvi, 9.11.2021
 • Odnos, ki lahko zdravi, 16.11.2021Dno obrazca
 • Vir: Mladinski center Prlekije - Združenje NVO

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  16857

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino