Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 May 2020

Brezplačni spletni tečaj o etični komunikaciji – E-TICK

Ali ste vedeli, da bo v trenutku, ko boste prebrali to stran, na YouTube naloženih za 500 ur videoposnetkov? In da bo medtem, ko boste prebrali to besedo, na Twitterju objavljenih 9.000 tvitov? Zanimivo, kajne? Torej, kaj storiti v poplavi informacij na družbenih omrežjih? Kako ločiti prave informacije od lažnih? Kako kot ustvarjalci sporočil posvetiti pozornost neenakim razmerjem moči med severom in jugom? Kako komunicirati čim bolj enakovredno in odgovorno na različne načine? Kako previdno in kritično razlagati ta svet, ki je vse bolj nasičen z mnogimi novicami?

Zavod Voluntariat ponuja odgovore na zgornja vprašanja z brezplačnim spletnim tečajem  E-tick, ki poleg odgovorov ponuja še vire in vaje za krepitev zmogljivosti za bolj etično komuniciranje v teh časih mnogih lažnih, pretiranih, pristranskih informacij. 

Spletni tečaj E-TICK je primeren za vse, ki jih zanimajo teme globalne pravičnosti in družbenih sprememb. Prostovoljci, popotniki, mladinski delavci, trenerji in ostali izobraževalci na področju globalne državljanske vzgoje, ter širša javnost, vabljeni k uporabi tega brezplačnega spletnega tečaja! 

Nekaj odličnih stvari tega spletnega tečaja:

  • je BREZPLAČEN in odprt za vse,
  • module lahko opravljate v svojem tempu,
  • tečaj ni pretežek ali predolg – za vsakega od 4 modulov približno 2 uri dela,
  • aktivnosti so interaktivne in združujejo branje, ogledovanje, kvize, flip kartice in zapisovanje, da ustvarijo spodbudno izkušnjo,
  • dotika se pomembnih in aktualnih tematik,
  • po zaključku tečaja prejmete potrdilo o zaključku. 

V spletni tečaj vstopite tukaj. Za več informacij o tečaju (in za izmenjavo povratnih informacij, ki so vedno dobrodošle), pišite na info@zavod-voluntariat.si.

E-TICK so razvile nevladne organizacije: Zavod Voluntariat (Slovenija), Comhlamh (Irska), Društvo Humanitas (Slovenija), INEX-SDA (Češka), FOCSIV (Italija). Ekipa Zavoda Voluntariat se zahvaljuje ekipi 50+ mladih in vzgojiteljev iz cele Evrope, ki so tečaj pilotno preizkusili. Iskrena zahvala tudi nacionalni agenciji MOVIT in programu ERASMUS + za financiranje tega projekta in spletnega tečaja. 
Vir in foto: Zavod Volunatriat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80157

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino