Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jan. 2021

Brošura: Strategija mladinskega sektorja 2030

V začetku leta 2020 je Odbor ministrov Sveta Evrope sprejel Strategijo mladinskega sektorja 2030. Pomen strategije je še posebej prišel do izraza med pandemijo koronavirusa, ki je pokazala, da strategija pomembno prispeva k odzivanju na nove izzive participacije mladih, kljub težkim in nepredvidljivim okoliščinam. Tematske prednostne naloge strategije so ravno v tem času bolj pomembne kot kadarkoli prej.

Različni deležniki na področju mladine so zato izpostavili potrebo po diseminaciji in prevodih Strategije mladinskega sektorja 2030. V ta namen je Svet Evrope oblikoval brošuro, ki povzema vizijo, načela, poslanstvo, prednostne naloge in instrumente strategije. Brošura je zdaj na voljo v 36 jezikovnih različicah in zajema skoraj vse uradne jezike držav pogodbenic Evropske kulturne konvencije.

Dostopna je tudi v slovenskem jeziku na tej povezavi.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37718

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino