Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Mar. 2022

ČAS ZA NOVA DOŽIVETJA: DISCOVER EU

Enkratna priložnost, ki jo lahko izkoristijo vsi mladi, ki so stari 18 let! Evropska Unija podarja kar 35.000 brezplačnih vozovnic za potovanje z vlakom! Poleg tega pa tudi svetovanje in druženje  z mladimi na dogodkih pred odhodom v Sloveniji in na mednarodnih »meet up« srečanjih.

Pobuda DiscoverEU je namenjena mladim, ki želijo potovati in kar najbolje izkoristiti pravico do prostega gibanja v Evropski Uniiji, odkrivati evropsko raznolikost, spoznati kulturno bogastvo in zgodovino Evrope ter se povezati z duhom cele celine. Mladi se tako lahko sami podajo na pot po Evropi, kamorkoli si želijo in s tem pridobijo nove izkušnje, samostojnost ter odprtost, ki jih bodo lahko pripovedovali skozi svoje lastne zgodbe in postali ambasadorji DISCOVER EU.

Te že zanima kje in kako se lahko prijaviš? V pobudi lahko sodeluješ, če si rojen_a med vključno 1.7.2003 do vključno 30.6.2004, imaš veljaven osebni dokumentv in imaš v času odločitve o izbiri zakonito prebivališče v eni izmed držav članic Evropske Unije ali eni od tretjih držav, pridruženih programu Erasmus+: Islandija, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija in Turčija.

Prijaviš se na na spletni strani Evropskega mladinskega portala, po tem ko si si natančno prebral navodila za sodelovanje, pri tem ti pa lahko pomaga tudi tvoja najbližja mladinska organizacija. Za prijavo je potrebno odgovoriti na 6 vprašanj na temo Evropske Unije in njenih pobud od 7.aprila 2022 od 12 ure do 21. aprila 2022 do 12 ure. Prijaviš se lahko samostojno ali v skupini do 5 oseb. Pri končnem izboru za prejemnike vozovnic ne štejejo hitri prsti in čas, ampak odgovori. Vozovnica za vlak tako rekoč podarjena!

Pred tvojo potjo ti bo pomagala Nacionalna agencija MOVIT, ki bo organizirala srečanje pred odhodom, kjer boš lahko poklepetal z bivšimi in bodočimi udeleženci, ter izvedel mnogo koristni informacij in prejel darilo za na pot. Na svojo 30 – dnevno potovanje se boš lahko odpravil med 1.7.2022 in 30.6.2023, na potovanju po Evropi pa boš obveščen o vseh »meet up« aktivnostih, ki se jih boš lahko udeležil in spoznal mlade iz celotne evrope.

Izkoristi priložnost za prijavo ter sam ali s prijatelji, raziskuj Evropsko Unijo z vlakom!

 
Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29851

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino