Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 23 Aug. 2019

Če ne gremo v hostel, pride hostel k nam

Spodbujanje mobilnosti mladih je osnovno vodilo International Youth Hostel Federation ali skrajšano Hostellig international in tudi v Sloveniji se na Popotniškem združenju Slovenije po svojih najboljših močeh trudijo zagotavljati mladim kar najboljšo namestitev po kar se da sprejemljivih cenah. 

Tako kot v Sloveniji, se trudijo tudi v drugih organizacijah in zato smo raznih simpatičnih inovacij, kot so hostel na ladji, v trupu Boeinga 747 ali v hiški na drevesu že skoraj navajeni. A ko pomislimo, da nas nič več ne more presenetiti, se kaj kmalu ugriznemo v jezik, da ne bi tega na glas izgovorili. 

Tokrat so za presenečenje poskrbeli v največji nacionalni mreži mladinskih prenočišč – v Deutsches Jugendherbergswerk oziroma Nemškem združenju mladinskih prenočišč, kjer so naredili korak naprej in kjer hostel pripeljejo tja, kjer so mladi. 

Vrhunsko opremljen dvonadstropni avtobus, ki je preurejen v hostel za dvanajst oseb so tokrat pripeljali na enega največjih glasbenih festivalov v Evropi »SonneMondSterne Festival« v Saalburg-Ebersdorf. 

Kaj ponuja hostel na kolesih je najbolje prikazano v kratkem video posnetku, v Sloveniji pa si le želimo, da bi nam hostel na kolesih tudi kdaj posodili za kakšen pomemben dogodek.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51886

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino