Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 May 2021

Celjski mladinski center ponovno postal Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska

V letu 2020 je Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji objavilo razpis za izbor partnerjev za izvedbo dejavnosti Informacijske točke EUROPE DIRECT v Sloveniji, za obdobje 2021 - 2025, na katerega se je ponovno prijavil tudi Celjski mladinski center. Vloga in program sta bila uspešno ocenjena in tako lahko s ponosom naznanijo, da bodo v letu 2021 nadaljevali že s četrtim mandatom (2009 – 2012, 2013 – 2017 in 2018 - 2020).

S 1. majem je začelo po vsej EU delovati 424 točk EUROPE DIRECT. Točke odgovarjajo na vprašanja o EU v živo, po spletu ali po telefonu. Njihove storitve so brezplačne. V Sloveniji je dejavnih 6 točk EUROPE DIRECT, in sicer v Kopru, Novem mestu, Hrastniku, Celju, Mariboru in Murski Soboti.

V kontakt z njimi lahko stopite preko: www.europedirect.si.

Namen točk je, da lokalnemu prebivalstvu tudi v manjših krajih približajo politike in vrednote EU in jih seznanjajo z aktualnim dogajanjem EU, denimo na področju boja proti COVID-19, spodbujanju okrevanja s svežnjem NextGenerationEU ter zeleni in digitalni preobrazbi evropske družbe in gospodarstva.

Z informacijami bodo pomagale posameznikom, podjetjem in organizacijam, tudi tako, da se bodo povezovale z ostalimi mrežami EU, ki delujejo v Sloveniji. Točke prirejajo dogodke in sodelujejo na lokalnih prireditvah. Po šolah izvajajo interaktivne predstavitve o EU in priložnostih EU za mlade. Pomembno vlogo imajo pri spodbujanju dialoga in participativnih dogodkov, kot je Konferenca o prihodnosti Evrope. Lokalne medije obveščajo o aktualnih evropskih vsebinah, zanimivih za lokalno okolje.

Točke EUROPE DIRECT lahko s 1. majem poiščete na interaktivnem zemljevidu Evrope. Nova generacija točk bo delovala do konca 2025. V letu 2020 so v sklopu Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska izvedli številne aktivnosti, s katerimi so želeli spodbuditi aktivno evropsko državljanstvo in prispevati k razvoju evropske javne sfere v lokalnem oziroma regionalnem okolju. V letu 2021 bodo nadaljevali poslanstvo obveščanja javnosti o evropskih vprašanjih in poizkusili delovanje institucij in politik EU čimbolj približati ljudem. Prav tako so v njihovi knjižnici v Celjskem mladinskem centru na voljo brezplačne publikacije in drugo gradivo o delovanju, zakonodaji, institucijah, politikah, programih in pobudah EU.

Več informacij o aktivnostih Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska najdete na: https://europedirect.si/sl ali na Facebook strani Infopentlja.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91750

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino