Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Mar. 2020

Celjski mladinski Center priskočil na pomoč Rdečemu križu Slovenije

Celjski mladinski center poziva vse mlade, ki bi želeli pomagati ranljivim skupinam oziroma tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev.

Rdeči Križ Slovenije - Območno združenje Celje je zaprosilo Celjski mladinski center za posredovanje informacij in iskanju prostovoljcev za pomoč najbolj ranljivim (starejšim, kronično bolnim,...) v času izrednih razmer in ukrepov za omejevanje širjenja Korona virusa.

Iščejo mlajše polnoletne in zdrave prostovoljce, ki bodo dosledni pri upoštevanju pravil NIJZ (umivanje rok, primerna razdalja…). Vpis v bazo prostovoljcev poteka s pomočjo Celjskega mladinskega centra, navodila in koordinacijo prostovoljnega dela bo izvajal Rdeči Križ Slovenije Območno združenje Celje. Delo bo potekalo varno in v skladu s pravili NIJZ, izvajalo pa se bo lokalno.

Prostovoljno delo bo zajemalo: dostava hrane ranljivim skupinam in pomoč pri delitvi le te; dostava zdravil za starejše in kronično bolne ljudi v tvojem kraju in še kakšna dodatna naloga, ki se bo pojavila glede na potrebe.

Vsi, ki prihajate iz območja Celja oziroma želite prostovoljno delo opravljati na omenjenem območju, se lahko prijavite na tem obrazcu. Bazo prostovoljcev bo Celjski mladinski center posredoval Rdečemu Križu  - Območno združenje Celje, ki bo po potrebi prostovoljnega dela kontaktiral prijavitelje.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30283

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino