Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Oct. 2021

Celjski mladinski center uspešen na projektih

Od usposabljanja mladinskih delavcev in mladih, razvijanja virtualnih in namiznih iger za krepitev različnih kompetenc mladih, objavljenih priročnikov, pa vse do zaključne konference, ki se bo odvijala decembra v Celju… Res je, govorimo o mednarodnih projektih Celjskega mladinskega centra, ki so kljub oteženemu delu v preteklih mesecih, izredno uspešni.

V projektnem konzorciju projekta VALUE, katerega koordinira nemški partner, poleg Celjskega mladinskega centra, pa v njem sodelujeta še organizaciji iz Avstrije in Združenega kraljestva, so se odzvali na situacijo, ki nas je doletela v preteklem letu in želijo v sklopu projekta ponuditi nove oblike opolnomočenja mladih z manj priložnostmi in jih motivirati, da uporabijo doslej spregledane veščine in tihe potenciale. V sklopu projekta je izšel že drugi novičnik, ki podrobneje predstavi prva dva rezultata projekta in njegovo spletno stran, ki je na voljo tukaj.

Celjski mladinski center je tudi partner projekta Spread the Game, kjer deluje skupaj s tremi organizacijami iz Italije, Grčije in Španije. Cilj projekta je izvajalce mladinskih programov opremiti z znanji, orodji ter dostopom do digitalnih in fizičnih podpornih gradiv pri izvajanju raznolikih aktivnosti z mladimi, ki se soočajo z motnjami v mentalnem ali fizičnem razvoju. V sklopu projekta se bodo izvedla tri mednarodna usposabljanja, enega so se mladinski delavci že udeležili v Palermu, naslednjega je gostil Celjski mladinski center med 22. in 25. oktobrom 2021, 4 slovenskim mladinskim delavcem pa bo projekt omogočil tudi mednarodno usposabljanje v Španiji v prihodnjem letu. Več o projektu si lahko preberete tukaj

Po uspešni projektni prijavi leta 2020 je Celjski mladinski center postal partner pri projektu gaMEfy. Projektni konzorcij tvori šest organizacij iz Grčije, Kosova, Bolgarije, Slovaške in Slovenije, z izvajanjem projekta pa so pričeli junija lani. Namen projekta je razviti unikatno in interaktivno simulacijsko igro, ki bo mlade opolnomočila na področju prepoznavanja lažnih novic in jih opremila s praktičnimi orodji na področju medijske pismenosti. Igra je trenutno že v čisto zaključni fazi in jo bodo prav kmalu delili tudi z vami, partnerji pa so jo podrobno pregledali in ovrednotili na oktobrskem sestanku v Grčiji. Prav tako je v letu 2021 projekt dobil lastno spletno stran.

Približno leto dni teče, odkar se je pričel izvajati projekt Storytelling for Youth Work, v katerega so poleg MCC-ja, vključeni partnerji iz Avstrije, Bolgarije, Grčije in Srbije. V zadnjih mesecih so partnerji projekta pripravili multimedijski interaktiven priročnik o pripovedništvu kot metodi dela, ki si ga lahko ogledate tukaj.  Poleg tega projektni konzorcij trenutno ustvarja družabno igro na temo pripovedništva, pohvaliti pa se morajo tudi s čisto novo spletno platformo, ki je namenjena razširjanju projektnih rezultatov.

Celjski mladinski center je na tretjem prijavnem roku programa Erasmus + (oktobra 2019) uspešno prijavil projekt APEL (Active Youth Participation for Empowered Leadership), ki ga bodo zaključili decembra z zaključno konferenco v Celju. Pri projektu so v zadnjih mesecih pripravili že nekaj otipljivih rezultatov, ki bodo mladinskim delavcem olajšali delo pri opolnomočenju mladinskih vodij. Prvi tak rezultat je priročnik Youth Leaders Empowerment, ki je trenutno dostopen v angleškem jeziku, v pripravi pa je tudi slovenska različica, drugi pa Y.O.C.O. trening kartice, ki so že na voljo v vseh jezikih partnerjev. Več o projektu najdete na njegovi spletni strani, v kratkem pa vam bodo predstavili še zadnji rezultat projekta, Priporočila za odločevalce.

Več informacij o projektih si lahko preberete na spletni strani Celjskega mladinskega centra.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78716

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino