Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 May 2019

Princ Edward: "Formalna izobrazba da znanje, neformalna pa modrost."

Ob obisku princa Edwarda, grofa Wesseškega, se je 15. maja v Grand Hotelu Union odvil dogodek »For the Jobs of the Future«, namenjen diskusiji o pomembnosti neformalne izobrazbe za življenje in širjenju prepoznavnosti programa MEPI.

Na edinstvenem dogodku se je zbralo več kot 230 predstavnikov gospodarstva, šolstva, javne uprave, organizacij in združenj. 

Princ Edward je ključna gonilna sila za globalni razvoj programa MEPI in močan zagovornik dolgoročnih učinkov neformalnega izobraževanja na posameznika, gospodarstvo in družbeno skupnost. 

Med panelno diskusijo je princ Edward dejal, da človeku formalna izobrazba da znanje, neformalna pa modrost. Vsi udeleženi so se strinjali, da je v izjemno hitro spreminjajočem okolju danes bolj kot ogromna količina znanja, ki je globalno danes zelo dostopno in le en klik oddaljeno, pomembnejša sposobnost, da to znanje uporabimo v pravem trenutku na pravi način. In to je modrost.

Vir in foto: Zavod MEPI

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27894

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino