Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2021

Center eksperimentov na Evropskem tednu mobilnosti 2021

V Evropskem tednu mobilnosti 2021 so člani Centra eksperimentov Maribor na javnem dogodku v središču mesta mladim predstavili njihov najnovejši didaktični pripomoček, povezan z obnovljivimi viri, in razložili principe delovanja vodikovih gorivnih celic ter njihov pomen uporabe pri avtomobilih.

Mladim želijo na enostaven način približati najnovejše izzive in sodobne tehnologije, s katerimi si bodo oblikovali svojo prihodnost. Menijo, da je nadvse pomembno sistematično učenje in vključevanje mladih na področju obnovljivih virov energije. Opazili so, da je bilo izkazano veliko zanimanje s strani srednješolcev, ki so prišli na ta dogodek, namenjen trajnostni mobilnosti.

Več na povezavi

Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86528

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino