Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Feb. 2019

Center za pomoč mladim uspešen pri izvajanju delavnic in treningov socialnih veščin

V soboto, 2.2.2019 so se mladinski delavci Centra za pomoč mladim (CPM) zbrali v Ljubljani na letnem občnem zboru, po katerem je sledilo izobraževanje za prostovoljce in zaposlene, ki ga je pripravil dr. Viljem Ščuka.

Po odkljukanih vseh točkah dnevnega reda občnega zbora so prostovoljci prejeli potrdila za opravljene prostovoljne ure dela z mladimi v letu 2018, za kar se jim iz srca zahvaljujejo. Zavedajo se, da brez prostovoljcev njihovo delo ne bi bilo tako uspešno. Zahvaljujoč prostovoljcem ima letno okoli 6.500 mladih priložnost, da se vključijo v njihove programe.

Ker pa imajo CPM-jevci močno željo po nenehnem učenju, napredku in rasti ter da bo delo na CPM-ju v letu 2019 še bolj kvalitetno, so v svoje vrste povabili izjemnega človeka in predavatelja, priznanega zdravnika, pediatra, psihoterapevta in strokovnjaka na področju dela z mladimi, dr. Vilijema Ščuko.

Z udeleženci je delil svoje znanje in izkušnje. Prostovoljci in zaposleni so imeli priložnost spoznati primer dobre prakse dela z mladimi, predvsem pa so se naučili, kaj je pomembno pri delu z mladimi.

'Najprej je mlade potrebno spodbuditi k oblikovanju njihove osebnosti, šele potem se lahko začnejo učiti.', pravi dr. Viljem Ščuka.

Slednje prostovoljcem in zaposlenim na CPM daje zagona za izvajanje še več delavnic in treningov socialnih veščin, saj s tem podpirajo mlade na poti k oblikovanju njihove osebnosti.

Vir: Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94553

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino