Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 May 2019

Čista nula, čista vest na Maturantski paradi

V petek, 17. maja 2019, je ekipa Zavoda Varna pot v okviru preventivne akcije Čista nula, čista vest, obiskala Maturantsko parado, kjer so preverjali, kako odgovorni (mladi) vozniki so maturantje.

Pred in po Maturantski paradi je bilo v centru Ljubljane in na Gospodarskem razstavišču nagovorjenih okrog 1.000 mladih. Med obiskovalce so razdelili več kot 600 alkotestov za enkratno uporabo in odgovorne 0,0 voznike nagradili še z ostalimi praktičnimi nagradami.

Dijake so opozorili, da za njih med vožnjo velja meja 0,0, ker so mladi vozniki. Večina mladih se tega zaveda in se strinja, da je vožnja pod vplivom alkohola nevarna. Takim so vožnjo z avtom in kolesom odsvetovali.

Skoraj 95% mladih voznikov je odšlo z vsebnostjo alkohola pod dovoljeno mejo; dobrih 83% jih je napihalo 0,0. Rekorder med vozniki je bil 20 letnik, ki je napihal 0,51 ml/l. Nekolikšne razlike so zaznali med dekleti in fanti, nobena od deklet voznic pa ni napihala več kot 0,0.

Projekt podpirajo: Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad za mladino, Mestna občina Ljubljana, Policija, Zavarovalnica Generali, Porsche Slovenija.

Vir in foto: Zavod Varna pot

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77050

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino