Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Mar. 2020

Civic Europe: razpis za partnerje

Civic Europe objavlja javni razpis za partnerske organizacije ali posameznike, v okviru katerega išče inovativne ideje, ki si prizadevajo povezati skupnost in krepiti aktivno državljanstvo na lokalni ravni.  

Kaj je Civic Europe?

Gre za inkubator idej, ki podpira iniciative za krepitev družbene kohezije in aktivnega državljanstva na lokalni ravni v centralni, jugovzhodni in južni Evropi, tudi v Sloveniji. Civic Europe podpira lokalne, regionalne in nacioanlne akterje iz dvanajstih evropskih držav, ki so dejavne na področju državljanskih aktivnosti, spodbujanja kulture demokracije in participacije. Na leto sofinancirajo 15 lokalnih projektov z dotacijami do 50.000 EUR in jim zagotovijo mentorstvo in podporo pri realizaciji idej.

Civic Europe Challenge

Ideja razpisa izhaja iz dejstva, da organizacije, pobude in projekti, ki prikazujejo možnosti za življenje v raznolikosti najbolj učinkovito delujejo na lokalni ravni, saj izpolnjujejo specifične potrebe njihove lokalne skupnosti. Njihovo delo je mogoče razumeti kot aktivno sooblikovanje barvitega in živahnega življenja v skupnosti, ki gradi mostove, krepi državljansko kohezijo in ustvarja upanje v boljšo prihodnost.

Kdo se lahko prijavi?

Partnerske organizacije ali posamezniki so aktivni lokalni člani civilne družbe, ki podpirajo idejo Civic Europe in bodo pomagali pri njeni promociji v lokalni skupnosti. Glavna naloga partnerjev je, da preko svojih omrežij stopijo v stik in neposredno nagovorijo lokalne akterje in deležnike, katerih delo in motivacija sta v skladu z idejo tega razpisa. Organizacija ali posameznik mora zato imeti široko mrežo in povezave znotraj lokalne, regionalne in nacionalne civilne družbe, nekaj letne izkušnje delovanja v sektorju civilne družbe v državi na lokalni in / ali nacionalni ravni. Aktivnosti predvidoma bodo predvidoma potekale med  15. aprilom in 1. junijem 2020.

Rok za prijavo je četrtek, 12. marec 2020.

Celotna razpisna dokumentacija je dostopna TUKAJ. Za več informacij se lahko obrnete na civiceurope@mitost.org.

Vir: MitOst
Foto: Unsplash

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41869

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino