Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Sep. 2021

Civilna družba – katalizator družbenih sprememb

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, izpostavljajo novo epizodo njihovega podkasta Nehvaležni skeptiki, v kateri so posvetili – projektu Katalizatorji družbenih sprememb, ki so ga na sindikatu izvajali zadnje dve leti.

Projekt je bil posvečen civilni družbi in njenim organizacijam, pa usposabljanju mladih za delo v tovrstnih organizacijah ter opozarjanju na nezavidljiv položaj, v katerem se trenutno nahaja slovenska civilna družba. S kampanjo za njeno krepitev so v sindikatu opozarjali na to, da so storitve, ki jih za ljudi izvaja civilna družba, neprecenljivega pomena, saj izboljšujejo naša življenja. Zaskrbljujoče pa je, da je finančno in kadrovsko stanje civilne družbe pri nas po drugi strani močno pod evropskim povprečjem, in ker se tudi zaradi epidemije srečujemo z vedno slabšim položajem mladih na trgu dela, bi lahko s krepitvijo civilne družbe hkrati začeli reševati dva pereča problema – podhranjenost sektorja in problem brezposelnosti mladih, so med drugim prepričani v sindikatu.

Sveži epizodi podkasta Nehvaležni skeptiki je mogoče prisluhniti tukaj. Vse druge epizode podkasta Nehvaležni skeptiki pa so dostopne na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37383

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino