Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2021

CLIMEART TEDEN V MC BREŽICE

Grčija gori. Turčija gori. Balkan gori.

Vse pogostejši požari, vročinski valovi, poplave, plazovi so rezultat globalnih podnebnih sprememb. Z vsakodnevno uporabo moderne tehnologije precej vplivamo na segrevanje ozračja. Znanstveniki opozarjajo na dvig temperature za več kot 2 °C do leta 2060, do konca stoletja pa celo za 5 °C. To pomeni velike spremembe ekosistemov, propad nekaterih živih bitij, taljenju ledenikov pa smo priča že zdaj. 

 ClimeArt teden je organiziran z namenom, da opozorimo na vse škodljive okoljske vplive. 

Skozi različne dogodke, ki so potekali med 9. in 14. avgustom so mlade spodbudili k razmišljanju o okoljskih spremembah, saj stremijo k temu, da “naša draga Zemlja pleše v mirnih ritmih še naprej”.

 Kaj vse se je dogajalo v okviru ClimeArt tedna lahko preverite tudi na njihovem Facebook in Instagram profilu. 

Vir: MC Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26647

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino