Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 May 2019

Dajmo solidarnosti zagon v Mariboru!

Pekarna Magdalenske mreže je v sodelovanju z Nacionalno agencijo Movit v torek, 21. 5. 2019, v Vetrinjskem dvoru organizirala izobraževalni dogodek “Dajmo solidarnostni zagon!”.

Na 12. regionalnem srečanju v Mariboru je več kot 100 dijakinj in dijakov ter predstavnikov različnih srednjih šol in organizacij iz Maribora naslavljalo tematiko solidarnosti in kaj le-ta pomeni v sodobni družbi. Raziskovali so, ali je solidarnost sploh vrednota, kako jo živimo kot posamezniki in kako se to odraža v družbi ter ali se je solidarnost izgubila v dobi snapchata, facebooka in interneta. Preko interaktivnih iger so stopili v čevlje drugih, se soočili z lastnimi predsodki ter oblikovali smernice za bolj solidarno družbo. Z novim znanjem se bodo mladi udeleženci dogodka lažje odločili za lastno prostovoljsko/solidarnostno udejstvovanje v prihodnosti.

Tekom dogodka so se pogovarjali z mladimi. Dominika, dijakinja srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor je povedala: »solidarnost zame pomeni pomagati ljudem v stiski, kot so npr. brezdomci«. Na to, ali so mladi med sabo dovolj solidarni je dejala, da zase lahko reče, da ni dovolj solidarna, temveč je nekje na meji. Povedala je še: »v šoli se solidarnost premalo spodbuja. Mladi pa vidimo številne primere nesolidarnega obnašanja tudi na družbenih omrežjih, čeprav je tam moč zaznati tudi kakšne zadeve, ki gredo v pravo smer«.

Ogledate si lahko nekaj utrinkov.

 Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreža Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60992

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino