Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Apr. 2019

Dajmo solidarnosti zagon!

Mladinski center Postojna je v sodelovanju z Zavodom Movit v sredo, 10. aprila 2019, v Šolskem centru Postojna pripravil posvet z naslovom Dajmo solidarnosti zagon!

Postojnski mladi, predvsem srednješolci in obiskovalci Mladinskega centra ter predstavniki nevladnih organizacij, so ob vodstvu Movitovih trenerjev ugotavljali, kaj nam pomeni solidarnost, kako jo prepoznavamo v vsakdanjem življenju, pa tudi, kaj je razlika med biti solidaren in med prostovoljstvom. Mladi so ugotovili, da se o solidarnosti premalo pogovarjamo, predvsem pa pogrešajo take vsebine v šolah, pri pouku in na njim zabaven in dostopen način. Na temo solidarnosti bi radi imeli več pogovorov, da bi lahko o tem osveščali tudi svoje sošolce. Mladi si želijo več strpnosti in manj predsodkov med ljudmi. Med posvetom so z množico idej pokazali, da imamo do mladih pogosto neupravičene predsodke in da bi bilo prav, da bi mlade in njihove ideje večkrat poslušali in slišali.

Vir in foto: Mladinski center Postojna

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59269

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino