Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Nov. 2019

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za spoznavanje poklicev tudi letos

Tudi ti ne veš, kaj bi počel v lajfu? Najlažje je, da greš v različna podjetja in iz prve roke vidiš, kateri poklic je zate. Prijavi se preko spletnega mesta www.odkrijsvojtalent.si, izberi podjetje in ugotovi, kaj hočeš postati.

Da bi mladi in starši našli odgovore na vprašanje "Kam naprej?" bodo na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije letos že četrtič slovenska podjetja odprla svoja vrata in obiskovalcem predstavila delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. 28. novembra 2019 od 16.30 ure dalje bo potekal Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki je namenjen spoznavanju poklicev v delovnem okolju, kjer se ti dejansko opravljajo. Obiskovalci bodo tako lahko neposredno dobili vse potrebne informacije o tem, kje bi želeli nadaljevati izobraževanje in se zaposlovati. Več kot 100 podjetij po vsej Sloveniji bo hkrati odprlo svoja vrata v popoldanskem času, da se lahko obiskov v podjetjih udeležijo tudi starši in drugi odrasli, ki so v dopoldanskem času v službah, mladi pa v šolah. Prideš tudi ti?

Kdaj: 28. novembra, ob 16.30 uri

Kje: po izbranih podjetjih po Sloveniji

Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.

Vir in foto: Gospodarska zbornica Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46812

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino