Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Nov. 2018

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Že veš, kam naprej v šolo?

Odločitev o nadaljevanju šolanja predstavlja velik izziv za mlade in njihove starše. Zagotovo pa ta odločitev postane lažja in bolj ustrezna, če imamo dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo v stik s podjetjem in si ogledamo delovni proces. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto izbrati, ko bo to potrebno.

Informacije o nadaljnjih možnostih izobraževanja, lahko poiščeš na dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Gre za enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. Namenjen je spoznavanju različnih poklicev, razbijanju stereotipov o "manj" in "bolj" spoštovanih poklicih in predstavitvi perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

Letošnji dogodek poteka 29. novembra, z začetkom ob 16.30 uri. Prijave za obisk podjetij so odprte do zapolnitve mest v podjetjih. Preveri seznam podjetij in se prijavi tukaj. 

Več

Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

87530

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino