Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jan. 2021

Dan poklicev ponovno izvedli prek spleta

Leti 2020 in 2021 sta nekaj posebnega, na pot nam postavljata številne izzive in nove načine dela. V Mladinskem centru Krško ponavadi Dan poklicev organizirajo v živo in k sodelovanju takrat povabijo osnovne šole oziroma devetošolce, ki se odločajo za nadaljnje šolanje in poklicno pot ter jim pomagajo pri odločitvi s predstavitvami različnih poklicev, ki jih zanimajo.

Zaradi epidemioloških ukrepov in šolanja od doma je bila tradicionalna izvedba dogodka tudi tokrat onemogočena, zato so se z Osnovno šolo Leskovec pri Krškem dogovorili za izvedbo interaktivnega Dneva poklicev preko video konference in sicer v sredo, 27. januarja 2021, za učence 8. in 9. razreda, skupno 133 učencev

V anketah, ko učence sprašujejo, katere poklice bi želeli spoznati, so mladi tokrat največ zanimanja izrazili za zdravstvene poklice, veterinarja, policista, inženirja elektrotehnike, dispečerja, fotografa, novinarja in kozmetičarko.

Dan poklicev so pričeli s predstavitvijo MC Krško in razdelitvijo v skupine, nadaljevali z interaktivnimi delavnicami kompetenc v treh manjših skupinah, ki so jih vodili mladinski delavci iz MC Krško, sledila pa je še predstavitev poklicev po skupinah. K sodelovanju so povabili lokalne delodajalce, ki so se prijazno odzvali in se, kljub temu, da so bili nekateri povsem nevešči sodelovanja na video konferenci, vsi odlično odrezali. Predstavitev poklicev je potekala v obliki sproščenega pogovora z učenci, ki so jim delodajalci predstavili vsak svoj poklic, šolanje, svojo karierno pot, pa tudi svojo službo v podjetju, kjer so zaposleni, v drugem delu pa so bili predstavniki poklicev učencem na voljo za vprašanja.

Vsem sodelujočim predstavnikom podjetij in različnih poklicev se iskreno zahvaljujejo za udeležbo in zanimive predstavitve, veseli so, da so se odzvali vabilu, kljub izzivom predstavitve prek video konference in s tem ponovno dokazali, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti postali del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujejo tudi vsem osnovnošolcem za sodelovanje in strokovnim delavcem OŠ Leskovec pri Krškem za izkazano zaupanje.

Vsi udeleženi, tako organizatorji kot predstavniki poklicev predvsem pa učenci in predstavniki šole, so bili z drugo interaktivno izvedbo Dneva poklicev preko video konference zelo zadovoljni in se že veselijo novih.

Vir: Mladinski center Krško

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46894

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino